galeria d'imatges


POSSIBILITATS D'APRENENTATGE INFINITES

Propostes senzilles i amb recursos propers, que entre d'altres coses, permeten descobrir colors, afavorir la motricitat fina, despertar el llenguatge matemàtic...  És un plaer observar aquestes petites creacions!


COMPARTIM MOMENTS JUNTS

Ens encanta sortir a jugar al pati i compartir jocs amb els altres nens i nenes de l'escola. És molt bonic veure les històries i vivències que sorgeixen entre els més petits. 


BERENAR DE DIJOUS LLARDER

Celebrem el dijous llarder berenant pa amb tomàquet i botifarra. Els nens i nenes grans hem anat a fer un "picnic" al prat del costat de l'escola i els més petitons ens hem quedat al pati de l'escola. Ha sigut un berenar diferent i molt bo!


CELEBREM EL CARNAVAL

Durant dues setmanes l'escola s'ha emplenat de paperets, serpentines, barrets, collarets i tot de complements per celebrar el Carnestoltes. 

 

Hem ballat i cantat molt i ens ho hem passat molt bé! 

UNS LLOROS DIVERTIDÍSSIMS

Els nens i nenes de les aules 1, 2, 3 i 4 hem sortit disfressats de lloros i hem fet una petita actuació per les famílies. Després hem cantat i ballat tots junts. 

M'AGRADARIA SER...

Fada, pallasso, abella, princesa, cavaller, superman, pirata,...

Els més grans de l'escola despedim el carnaval amb una "mini rua" pels voltants de l'escola compartida amb les famílies. Hem passat un matí genial! 


INSTAL·LACIÓ AMB PAPER DE DIARI

Transformem l'aula i l'emplenem de paper de diari. Hem pogut veure quina textura té el paper, hem escoltat el soroll que fa si el trenquem, l'hem arrugat, hem fet trens i túnels...

I sabeu què? Quan hem estat cansats de jugar ens hem fixat que teniem les mans ben negres. HEM DESCOBERT QUE EL PAPER DE DIARI PINTA LES MANS. 

Que divertit és aprendre coses noves!!


CONEIXEM EL JOC HEURÍSTIC

Avui ha estat el primer dia de joc heurístic pels nens i nenes de l'aula 1. Explorem i combinem els objectes de rebuig tot enriquint les nostres capacitats. En acabar l’exploració, i amb l’ajuda de l’adult, recollim tot el material classificant-lo al seu lloc. És la continuació de la “panera dels tresors” i és alhora una activitat prèvia al “joc simbòlic”.  


EL VALOR DELS MATERIALS NO ESTRUCTURATS

Els jocs no estructurats ajuden als infants a desenvolupar les seves capacitats de forma natural, respectant la seva necessitat vital d'explorar i jugar segons la seva etapa evolutiva. Són materials que poden ser múltiples coses, que els permeten jugar de moltes maneres (sols o en companyia), són ells/es que marquen el seu joc i les seves regles, imaginen, creen, munten, desmunten, fan joc simbòlic, transvasaments... 

 

En aquestes imatges veiem com amb un mocador, taps de suro, petxines i pinces han creat el fons del mar.  A l'altra imatge, han fet un "picnic" amb un grapat de cigrons dins una capseta de cartró, un tap de suro per beure aigua i una cullera. 

 

Amb aquestes propostes veiem que els infants desenvolupen tot el seu potencial.


SESSIONS DIVERTIDES

Proposem als infants una sessió amb paper de diari. El trepitgem a poc a poc, veiem que el podem esquinçar, mirem les fotografies, ens amaguem, els tirem enlaire... 


TEMPS DE NADAL!!

Aquests dies a l'escola es respira ambient de festa. Decorem les aules, ha arribat el tió, cantem nadales, fem manualitats nadalenques, hem fet l'arbre, parlem del pessebre, expliquem contes...


Cada grup d'edat ho viu a la seva manera!

EI, HA ARRIBAT EL DIA DE CAGAR EL TIÓ!! 

JUGUEM AMB LES JOGUINES DEL TIÓ 


MANIPULEM FANG

Un tros de fang és un regal pels sentits. Avui hem tingut l'oportunitat d'experimentar les sensacions que provoca aquest material humit, modelable i suau. Construir volums ens ajuda a estimular la percepció tridimensional. Hem creat i imaginat molt i han sortit xurros, cases, torres, boles, la família, animals, pastissos... 


ESTIMULACIÓ MULTISENSORIAL

Gaudim d’experiències sensorials agradables estimulant els sentits primaris, sense necessitat d’una activitat intel·lectual i en una atmosfera de confiança i relaxació.  Jugant veiem que hi ha materials diferents: tous, durs, freds, modelables, rígids...  

 


MODELATGE AMB PASTA DE PA

Els nens i nenes més grans de l'escola hem fet un taller de pa. Primer de tot, hem parlat dels ingredients que s'hi han de posar i hem barrejat la farina i l'aigua fins que ens ha quedat una massa molt gran. Cada un n'ha agafat un tros per poder manipular i jugar: hem fet pastissos, panellets, gegants, cucs, pizzes... Ens hem convertit en uns autèntics flequers/es! 


PRACTIQUEM LA PINÇA

Els vitralls són fascinants! La transperència del paper de celofan dona uns colors molt vius i màgics que canvien segons la intensitat de la llum, per això, aprofitant els colors de la tardor, avui a les aules 1 i 2 hem fet un vitrall per decorar els vidres de l'aula.

 

Mireu que bonic ens ha quedat! 


LLUÈRNIA A L'ESCOLA

Durant aquesta setmana, l'escola ha estat ambientada amb llums i colors en motiu del festival del foc i de la llum. Hem fet psicomotricitat, música, hem explicat contes, taula de llum,... 

 

Gràcies famílies per col·laborar portant objectes de casa, junts fem escola! 


ENS VISITA LA CASTANYERA

Durant aquesta setmana hem tingut la visita de la Castanyera a l'escola. Per poder-ne gaudir tots, primer ha visitat els més petits de l'escola, dimecres els nens i nenes de les aules 1 i 2 i finalment, hem celebrat la castanyada els nens i nenes més grans.

Hem ballat i cantat amb ella i hem jugat amb tot el que ens ha portat! 

A més, ens ha preparat un dinar especial amb magranes, moniatos i castanyes!!! 


VIVIM LA TARDOR

Durant aquestes setmanes l'escola s'ha omplert de tardor. Juguem, manipulem, observem, olorem... tot d'objectes propis d'aquesta estació de l'any. D'aquesta manera, treballem l'apropament directa a la realitat amb elements naturals del seu entorn, descobrim noves textures, colors, formes... i aprenem nou vocabulari, cançons, danses... 

 

A les imatges els veureu ensenyant elements que han portat passejant amb la família, manipulant pinyes, castanyes, blat de moro..., tastant i pintant amb moniato, jugant amb fulles, collint castanyes, passejant amb els seus companys d'escola, fent pintura amb els colors de la tardor... Cada grup d'edat ho viu d'una manera diferent! 


JOCS ESPONTANIS AL PATI

Per fer volar la imaginació no ens calen joguines! 


JOC HEURÍSTIC

El joc heurístic fa que l'infant posi en pràctica d'una manera creativa i divertida l'aprenentatge a partir de l'assaig-error, sense haver de buscar el bon resultat ni la por a fracassar. 

És un joc d'imaginació on els nens/es es pregunten "Què és això?", "Què puc fer?", "S'aguanta, rodola, cau, hi cap...?"  Si abans el que feien era posar-se els objectes a la boca, sacsejar-los, picar... ara els posen, treuen, apilen, combinen... 

 

Aquesta activitat els permet que investiguin i explorin per iniciativa pròpia, amb les condicions adequades i els materials corresponents; sempre respectant la seva individualitat.  

 


IMAGINEM I CONSTRUÏM JUNTS

Els nens i nenes de les aules 3 i 4 hem gaudit d'una proposta amb capses de cartró i paper de diari. Hem creat construccions gegants, hem fet trens, tobogans, cases, ens hem enfilat damunt les capses, hem esparracat el paper de diari,... Ens ho hem passat pipa! 


EXPERIMENTEM I MANIPULEM

Ens enriquim sensorialment i desenvolupem progressivament la motricitat fina jugant amb revistes. 


JOCS INFINITS

Construccions conjuntes amb històries plenes d'imaginació.


PETITES RESPONSABILITATS

Som els nens/es grans de l'escola i ens encanta tenir petites responsabilitats. Cada dia els cuiners anem a buscar el dinar a la cuina i parem la taula!


ELS NOSTRES PRIMERS GARGOTS

Per molts de nosaltres és la primera vegada que pintem amb ceres. Mireu quins dibuixos més divertits hem fet!   


DIES D'ADAPTACIÓ

Dies de retrobaments, d'espais nous, de jugar junts, d'abraçades i petons... 


FESTES DEL TURA

A l'escola també vivim les festes: ballem els gegants, cabeçuts i cavallets!