El descans

En la primera infància dormir i descansar són necessitats de primer ordre;  activitat i descans
es converteixen al llarg del dia en una seqüència vital.

El paper de l'adult és fonamental per ajudar als infants a assolir un bon hàbit de son i descans, que satisfaci les seves necessitats naturals, i els permeti conciliar la son sols i amb recursos per superar les dificultats. 

Les activitats relacionades amb el descans formen part del nostre dia a dia. Com és característic dels hàbits, ens preparem per anar a dormir seguint unes pautes establertes, que se succeeixen diàriament amb un ordre i ritme aproximat, amb l'objectiu d'estructurar bé la situació i ajudar als més petits a comprendre-la i a participar-hi amb confiança, seguretat i naturalitat. 

El fet d'anar a dormir ha de ser un moment tranquil i agradable. Per això és important que hi hagi calma al dormitori. Aquest ha de ser un espai ventilat, amb baixa il·luminació i sense sorolls. Cada infant té el seu llit, així els facilitem la localització i a més, els aporta seguretat. 

 

Els més petits necessiten l'ajuda i l'acompanyament de l'adult per anar a dormir. Amb els nadons respectem el ritme de son de cadascú tot i que intentem que puguin fer una bona migdiada després de dinar per recobrar forces.

 

 

 

 

Amb els més grans eduquem l'hàbit de l'ordre i la cura de les seves coses, treballant el fet de desvestir-se i col·locar bé les seves pertinences.