espais


Des de l'escola tenim molt en compte les necessitats dels infants, és per això que els espais de les aules varien durant el curs i segons els seus interessos. Totes les aules tenen llum natural i estan equipades en funció de l'edat i les necessitats dels nens/es. Pretenem que hi hagi diversitat i flexibilitat d'espais per poder-los-hi oferir tot allò que necessiten. 

 

ENTRADA


AULA 0

  • Una o dues aules pels nadons a partir dels 4 mesos fins a 1 any aproximadament.
  • Un dormitori pels nadons.

AULES 1 I 2

  • Dues aules d'infants d'1 a 2 anys amb menjador i dormitori.
  • Canviador i lavabo per infants d'1 a 2 anys.

AULES 3 I 4

  • Dues aules d'infants de 2 a 3 anys amb menjador i dormitori.
  • Canviador i lavabo per infants de 2 a 3 anys.

SALA D'USOS MÚLTIPLES

  •  Aula de psicomotricitat i sala d'usos múltiples de 54 m2 amb terrassa coberta de 30 m2.

 


L' HORT  DE  L' ESCOLA

A l'escola tenim un hort on els infants tenen l'oportunitat de descobrir els cicles biològics de la natura i comparteixen aquestes descobertes. Tots i totes col·laboren, cadascú a la seva mida i amb els seus interessos: sentir la terra a les mans, cavar, plantar, regar... A partir d'aquí es comença un treball d'observació, respecte i cura, ja que podem tocar, olorar, mirar les plantes i flors. 

Els infants preparen la terra, planten les llavors, les reguen, les veuen créixer i després recollim els fruits: els manipulem i a vegades els tastem. Alguns els portem a la cuina perquè ens els puguem menjar.

D'aquesta manera l'hort es converteix en un recurs educatiu preciós, un lloc privilegiat de contacte entre els infants i la natura. 

 


EL PATI

A la llar tenim un pati exterior de 233 m2. Hem de tenir en compte que el pati també és un espai d'oportunitats educatives. El pati afavoreix no tan sols els moviments plens de vitalitat, sinó també la curiositat, la intimitat, la tranquil·litat... Però per destacar una activitat per sobre de totes, cal parar atenció al fet que el pati ens ofereixen la possibilitat de gaudir de l’espai temporal, físic i simbòlic necessari per al desenvolupament del joc.

 

Hi ha racons amb ombra, un espai tou, herba i material divers per fomentar el joc dels infants. 


LA CUINA

Des de l'escola donem molta importància a l'alimentació dels més petits. Tothom ha de tenir una alimentació sana i equilibrada, amb primera matèria de qualitat, proximitat i menús variats. Sempre hem treballat amb una cuina pròpia i així els infants poden gaudir dels àpats preparats directament de la cuina de la llar.